Om oss

Välkommen till Fronts Kitchen

Fronts Kitchen är en cateringfirma med fokus på kalla bufféer och kalla tallrikar.

Planerar du en personalfest eller annat event på företaget? Har du ett dop, en student, en födelsedag eller liknande i kalendern? Vi hjälper dig att höja upplevelsen genom att leverera maten till dig.

Fronts Kitchen ordnar catering till dig, så att du får mer tid att umgås med dina gäster. Kontakta oss för att diskutera vad som passar bäst för dig utifrån vårt sortiment.

Vi jobbar ständigt med att utveckla sortimentet för att kunna erbjuda cateringlösningar för alla smaker och tillfällen. Våra största drivkrafter är hög kvalitet, kreativitet och att hålla en hög servicenivå i samtliga tjänster.

Vi har även en butik i anslutning till vårt beredningskök, där du kan hämta sallader, varma smörgåsar och smoothies. Här hittar du vår avhämtningsmeny.

Du kan välja att hämta din beställning i vår butik på Centrumvägen i Tenhult eller beställa hemleverans. Här hittar du utförliga beställningsvillkor.

Vilka är vi?

Vi som står bakom Fronts Kitchen heter Alexander Wilhelmson och Malin Front.

Vår resa började någon gång i början av 2000-talet, då vi båda på olika håll var verksamma inom hotell- och restaurangbranschen och båda hade en framtidsdröm – att arbeta med en egen verksamhet inom mat och service. Medan åren gick bytte vi båda bransch, men när vi träffade varandra, växte våra ambitioner tillsammans, och vi beslutade oss för att starta Fronts Kitchen för att få arbeta med det som ligger oss varmast om hjärtat.

Hållbarhet

Vår syn på hållbarhet är enkel. Vi vill värna om våra resurser, varför vårt hållbarhetsfokus framför allt ligger på maten. Det är på maten vi anser att vårt avtryck är som störst och vi tror att vi kan göra mest skillnad genom att göra saker på rätt sätt.

Vår ambition är att tänka långsiktigt i alla steg från inköp av råvara till färdig produkt. Det innebär bland annat att:

  • Vi har vegetariska alternativ på vår meny
  • Vi väljer bulgur eller couscous i högre utsträckning än ris
  • Vi köper endast MSC/ASC-märkt fisk och skaldjur
  • Vi använder oss enbart av svensk kyckling, rostbiff och fläskytterfilé

Det finns utmaningar i hela matförsörjningskedjan som innefattar såväl råvaruproduktion som transport och matsvinn. Vi är medvetna om att vi säkert kan göra mer, men att vi ändå har kommit en bit på vägen och vi vill vara transparenta med det vi gör idag.